ما آمده ایم تا همنوا با میلیونها ایرانی در صحنه مبارزه با دجالان دین فروش حاکم بر میهن مان با شیوه و راهی که شیفتگان عزت و شرف و مبارزین راه آزادی راهگشا و پیشگام آن بوده ، دست در دست هم نهیم به مهر و طرحی نو در اندازیم.
۱۳۹۱ فروردین ۱۲, شنبه
تحریم نفتی؛ واشنگتن پست: کره جنوبی همکاری می کند
یک روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات کره جنوبی نوشت، این کشور قصد دارد در تحریم نفتی دولت آمریکا علیه جمهوری اسلامی مشارکت کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واشنگتن پست، دولت کره جنوبی به همکاری خود با آمریکا برای تحریم نفتی ایران ادامه می دهد.
مقامات سئول با بیان این مطلب از کاهش خرید نفت ایران در راستای تحریمهای آمریکا خبر داده اند. این مطلب یک روز پس از چراغ سبز "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا به اجرای دور جدید تحریم نفتی علیه ایران توسط این روزنامه آمریکایی عنوان می شود.
طبق اعلام کاخ سفید، از اواخر ماه ژوئن (اوایل تیرماه) بانکها و موسسات مالی که در روند خرید نفت ایران توسط کشورهای جهان مشارکت دارند، در فهرست تحریمهای جدید آمریکا قرار می گیرند.
پیشتر نیز "تانر ایلدیز" وزیر انرژی دولت ترکیه اعلام کرد این کشور واردات نفت از کشور همسایه خود ایران را تا 20 درصد کاهش خواهد داد.
به گفته وی آنکارا قصد دارد کسری واردات نفت خود را از طریق لیبی جبران کرده و در این راستا طی سال جاری میلادی برنامه خرید حدود یک میلیون تن نفت از این کشور را در دستور کار دارد.
گفتنی است تصمیم دولتهای ترکیه و کره جنوبی در پی فشارهای آمریکا و به منظور متاثر کردن برنامه هسته ای ایران از طریق تحریمهای بی نتیجه اقتصادی ارزیابی می شود.
حذف ۲۹ میلیون نفر از فهرست یارانه نقدی
خبرآنلاین: در صورتی که در سال 91 اعتبارهدفمندی معادل سال 90 تعیین شود، 29 میلیون نفر از فهرست یارانه بگیران حذف می شوند.
اقدام ناگهانی دولت در رابطه با افزایش یارانه های نقدی که به نوعی آغاز فاز دوم هدفمندی یارانه ها نیز نام گرفت، از سوی مجلس با مخالفت هایی مواجه شد، البته تجربه نشان داده است که مجلس در قبال عملکرد دولت طی سالهای اخیر بارها در عمل انجام شده قرار گرفته و در نهایت به خواست دولت تن داده است.
در کنار این موضوع باید توجه داشت که مجلس هشتم تنها دو ماه تا پایان دوره قانونی فعالیتش فرصت دارد. دو ماهی که عملا تنها محدود به بررسی و تصویب قانون بودجه سال 91 خواهد شد. قانونی که لایحه آن به رغم ارایه به مجلس هنوز اجازه انتشار عمومی پیدا نکرده است، نسخه های محدود آن نیز از سوی معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری به سختی در اختیار کارشناسان قرار می گیرد و از زمانی که به مجلس تقدیم شده است، مرکز پژوهشها بالغ بر 51 گزارش منتقدانه در مورد آن منتشر کرده است.
بدون آنکه بخواهیم قصدی داشته باشیم و حتی به دنبال جواب آن برویم شرح بالا را می توانیم با یک علامت سئوال به پایان برسانیم و این گمانه را نیز مطرح کنیم که آیا دولت دهم نمی خواهد در آخرین سال فعالیتش قانونی را به اجرای بگذارد که مجلس هشتم از تصویب گذرانده؟
به هر شکل روند طی شده طی چند سال اخیر نشان می دهد، دولت بیش از آنکه بخواهد از نظرات مجلس تبعیت کند و یا حتی در پی کسب رضایت مجلس برای اجرای برنامه های اقتصادی اش باشد، به نحوی عمل کرده که مجلس را ناچار به تبعیت از خود کند. در مورد آغاز فاز اول هدفمندسازی یارانه ها و توزیع یارانه نقدی در سه ماهه پایانی سال 89 به خوبی این مسئله به نمایش عمومی گذاشته شد. در مورد فاز دوم نیز به نظر می رسد همان قصه در حال تکرار شدن است.
در این میان یک اما وجود دارد، آنهم به «اما»یی به اندازه جمعیتی نزدیک به 29 میلیون نفر، بنا بر گزارش منتشر شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی دولت در لایحه بودجه سال 91 هیچ اشاره ای به رقم درآمد حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی یا به عبارتی قانون هدفمندسازی یارانه ها نکرده است بنابراین نمی توان گفت که دولت در این زمینه چه برنامه ای دارد و اما نتیجه همین ابهام می تواند به قیمت حذف حدود 29 میلیون نفر از فهرست دریافت کنندگان یارانه نقدی تمام شود.
گمانه زنی دو سناریو برای یک سال
اگر ارقام کلی لایحه را با سال 90 مقایسه کنیم می بینیم که دولت در سال 91 سقف بودجه را نسبت به سال 90 تقریبا ثابت نگهداشته ، در این میان بودجه جاری کاهش پیدا کرده و بودجه عمرانی به رغم عدم تحقق در سال 90 برای سال 91 افزایش پیدا کرده.
اعتبارات یارانه ای (یعنی سهم دلوت از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی) نیز بنابر گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در مقایسه با سال 90 تغییر چشم گیری نداشته است و با توجه به این شرایط نمی توان انتظار داشته که دولت بخواهد تغییر چشم گیری حداقل در اعتبار 54 هزار میلیارد تومانی بدهد که در سال 90 برای اعتبار حاصل از افزایش قیمت حاملهای در نظر گرفته شد، البته مگر آنکه در جریان رسیدگی به بودجه در صحن بلاخره دولت راضی به اعلام علنی ارقام مربوطه شود. رقمی که بر خلاف متن قانون هدفمندسازی هنوز لایحه سنواتی ذکر نشده است( بنابر گزارش 49 بررسی لایحه قانون هدفمندسازی یارانه ها منتشر شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس).
از سوی دیگر در سال 90 بنابر اعلام رسمی انجام گرفته در سایت رسمی دولت به 73 میلیون نفر از جمعیت کشور یعنی تقریبا تمامی 10 دهک جمعیتی یارانه پرداخت کرده است که با احتساب هر نفر 45500 تومان هزینه ای بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان را تقبل کرده است.
با در نظر گرفتن این دو موضوع اگر دولت بخواهد هزینه یارانه نقدی را در سال 91 افزایش ندهد، با احتساب یارانه 73500 تومان تنها می تواند یارانه 45 میلیون نفر را تامین کند یعنی مجبور است نام 29 میلیون نفر را از فهرست دریافت کنندگان یارانه خارج کند.
البته اگر یارانه نقدی در فاز دوم بنابر گفته مدیرعامل سازمان هدفمند سازی به جای 73500 تومان به 58500 تومان افزایش یابد (بهروز مرادی در مصاحبه خبری که در مورد واریز مابه التفاوت یارانه فاز اول و دوم اعلام کرده بود معلوم نیست این رقم مربوط به دوره یک ماهه است و یا دوماهه )، دولت برای پرداخت به 73 میلیون نفر نیاز به اعتباری معادل 51 هزار میلیارد تومان خواهد بود؛ یعنی کمی کمتر از کل اعتبار سال 90 و اگر میزان اعتبار را ثابت فرض کنیم، دولت می تواند یارانه 68 میلیون نفر را تقبل کند. یعنی بازهم حذف حدود 5 میلیون نفر از کل فهرست دریافت کنندگان یارانه نقدی.
مقایسه وضعیت پرداخت یارانه نقدی در سال 90 و سناریوهای سال 91
عنوان سال 90 سال 91
سناریوی اول سناریو دوم
میزان یارانه نقدی هر نفر (تومان) 45,500 73,500 58,500
کل یارانه نقدی پرداختی طی هر ماه (میلیارد تومان) 3,322 5,366 4,271
کل یارانه نقدی پرداختی در طول سال با فرض جمعیت 73 میلیون نفری دریافت کننده یارانه (میلیارد تومان) 39,858 64,386 51,246
جمعیت یارانه بگیر (برای سناریوها با فرض ثابت بودن هزینه معادل سال 90 محاسبه شده است) 73,000,000 45,190,476 681,333,333
بازی بزرگان
اما اگر این اتفاق نیفتد، یعنی دولت نخواهد تن به نارضایتی ناشی از خروج 29 یا پنج میلیون نفر از فهرست دریافت یارانه بدهد؛ باید بین 51 تا 64 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی توزیع کند. اگر چه به نظر می رسد این موضوع با متن قانون هدفمندسازی یارانه ها ناهماهنگ باشد، ولی آیا واقعا قصد تنظیم کنندگان قانون هدفمندسازی یارانه ها روندی این چنین بوده است، یعنی روندی که به صورت مثال گلوله برف به سمت تبدیل شدن به یک بهمن هزینه برای دولت و اقتصاد کشور برود؟
سئوال دیگر آنکه دولت در صورت تن دادن به چنین هزینه ای آیا می تواند سهم صنعت و بخش کشاورزی را نیز که با حساب این ارقام باید چیزی حدود 30 تا 38 هزار میلیادر تومان محاسبه می شود را تامین کند؟ ، برای این کار دولت باید قیمت حاملهای انرژی را در فاز دوم به حدی بالا ببرد که بدون احتساب سهم خودش بتواند اعتباری بالغ بر 82 تا 103 هزار میلیارد تومان را جهت اجرای قانون ( پرداسه سهم 50 درصدی یارانه نقدی و 30 درصدی بخش تولید) تامین کند و برای تامین چنین اعتباری که حدود دو برابر میزان اعتبار ثبت شده در بودجه 90 است باید منتظر چه نرخ هایی برای حاملهای انرژی باشیم؟
به هر شکل باید منتظر بود و دید در بازی شطرنجی که دولت با مجلس آغاز کرده ، حرکت بعدی مجلس چه خواهد بود ، آیا مجلس می تواند، 28 هزار تومان هایی را که دولت در حساب دریافت کنندگان یارانه نقدی بولکه کرده به حساب خزانه بازگرداند و یا بین دو راهی که دولت مقابل مجلس قرار داده است یعنی یارانه 58500 تومانی یا 73500 تومان مجلس یکی را انتخاب خواهد کرد تا آخرین روزهای مجلس هشتم و آخرین سال فعالیت دولت نهم بدون تنشی در قبال یارانه نقدی طی شود و حل مسائلی که می ماند هم به گردن دولت و مجلس بعدی بیافتد؛ مسائلی از قبیل کسری بودجه ، افزایش هزینه های ناشی از اجرای ناقصی برنامه هدفمندسازی، عدم پرداخت اعتبارات وعده داده شده به بخشهای تولیدی، بازپرداخت بدهیهای ناشی از فروش اوراق مشارکت و ...
اروگوئه در مقابل نفت به ایران برنج صادر می کند
مکزیکو سیتی،12 فروردین، خبرگزاری «ریا نووستی»/ اروگوئه می خواهد در مقابل نفت به ایران برنج صادر کند. این مطلب را خبرگزاری"رویتر" با استناد به دولت این کشور جنوب آمریکا گزارش داده است.
ایران در گذشته بزرگترین مصرف کننده برنج از اروگوئه بود اما تحریم های آمریکا و اروپا علیه جمهوری اسلامی باعث دشوار شدن پرداخت بهای صادرات برنج شده است.
"تاباره آگره" وزیر کشاورزی اروگوئه گفت:"اگر ایران برای مبادله نفت با برنج آماده باشد، ما این کار را انجام خواهیم داد".
اروگوئه صادر کننده کلیدی برنج در آمریکای لاتین و هفتمین صادر کننده در جهان است. این کشور در سال 2011 میلادی 90 هزار تن برنج به ایران صادر کرد.
یک وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر ممنوع الخروج شد
رضا اکوانیان، شاعر، وبلاگ نویس و عضو سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ممنوع الخروج شد.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رضا اکوانیان که روز نهم فروردین ماه امسال قصد سفر به ترکیه را داشته در فرودگاه به مدت ۴ ساعت بازداشت و پس از ضبط پاسپورت به وی اعلام می شود که اجازه سفر به خارج از کشور را ندارد و ممنوع الخروج شده است.
رضا اکوانیان، وبلاگ نویس اهل دهدشت و عضو سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در تاریخ ۱۲ بهمن سال ۸۸ و در جریان اتفاقات پس از انتخابات در یاسوج نیز دستگیر شده بود و در تاریخ ۲۰ فروردین سال ۹۰ از طرف قاضی طهماسبی رئیس دادگاه دادگاه انقلاب یاسوج به جرم تبلیغ و تبانی علیه نظام از طریق همکاری با گروههای ضد نظام و همکاری با گروههای حقوق بشری و همچنین شرکت در اغتشاشات تهران، به یک سال حبس تعزیری و شش سال حبس تعلیقی و محرومیت از ادامه کار محکوم شده بود.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رضا اکوانیان که روز نهم فروردین ماه امسال قصد سفر به ترکیه را داشته در فرودگاه به مدت ۴ ساعت بازداشت و پس از ضبط پاسپورت به وی اعلام می شود که اجازه سفر به خارج از کشور را ندارد و ممنوع الخروج شده است.
رضا اکوانیان، وبلاگ نویس اهل دهدشت و عضو سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در تاریخ ۱۲ بهمن سال ۸۸ و در جریان اتفاقات پس از انتخابات در یاسوج نیز دستگیر شده بود و در تاریخ ۲۰ فروردین سال ۹۰ از طرف قاضی طهماسبی رئیس دادگاه دادگاه انقلاب یاسوج به جرم تبلیغ و تبانی علیه نظام از طریق همکاری با گروههای ضد نظام و همکاری با گروههای حقوق بشری و همچنین شرکت در اغتشاشات تهران، به یک سال حبس تعزیری و شش سال حبس تعلیقی و محرومیت از ادامه کار محکوم شده بود.
سومین نوروز فعال دانشجویی در زندان اوین
مهدی خدایی از فعالان دانشجویی و حقوق بشر در ایران و همچنین دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه آزاد شهر ری، سومین نوروز خود را در زندان سپری میکند.
به گزارش دانشجونیوز، علیرغم گذشت بیش از ۲ سال از بازداشت مهدی خدایی، فعال دانشجویی و حقوق بشر، وی همچنان در زندان اوین، بدون حتی یک روز مرخصی، محبوس است. این سومین نوروزی است که وی در زندان محبوس است.
مهدی خدایی، دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه آزاد شهر ری و از اعضای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۱۲ اسفند ماه سال ۸۸ و در پی هجوم گسترده و هماهنگ نیروهای سپاه پاسداران بازداشت و متعاقباً به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد.
وی پس از بازداشت، ماه ها در سلول های انفرادی بند ٢ الف زندان اوین جهت اخذ اعترافات ساختگی نگه داشته شد و سرانجام در مهرماه سال ١٣٨٩ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی مقیسه، به سه سال زندان محکوم گردید. این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز تایید شد.
مهدی خدایی، فعال حقوق بشر، همچنین پیش از این، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق برپایی تجمعات» و «تبلیغ علیه نظام» به چهار سال زندان محکوم شده بود که این حکم نیز عینا به تایید دادگاه تجدیدنظر رسید. وی در مجموع به هفت سال زندان محکوم شده است.
مهدی خدایی هم اکنون دوران محکومیت خویش را بدون استفاده از حق مرخصی در زندان اوین می گذراند.
فردوسی شکر است!
منصور امان
مُناظره ادبی آقایان احمدی نژاد و مکارم شیرازی در باره فردوسی می توانست تماشاچی زیادی جلب کند، اگر کارگران نیشکر هفت تپه با اعتصاب خود در بساط سرگرم کننده آنها مار نمی انداختند.
برای این کارگران، بیشتر از آنکه مُکاشفات ادبی گُماشته آیت الله خامنه ای توجُه برانگیز باشد، نقش وی در بُحران صنعت قند و شکر کشور برجسته است. آنها که خواهان اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و از طریق آن افزایش دستمزد هستند، برای تاکید بر این خواست در شش ماه گذشته سه بار دست به اعتصاب زده اند. بهانه ی کارفرما برای گُسیل نیروی ضد شورش به سُراغ کارگران گُرسنه به جای پرداخت عادلانه مُزد آنها، هر بار نداشتن منابع مالی و ناتوانی تولید داخلی از رقابت با شکر وارداتی بوده است.
دُرُست در همین نُقطه، مجلس شاهنامه خوانی آقایان احمدی نزاد و مکارم شیرازی به موضوعی فرعی بدل گردیده و هم نشینی قبلی آنها که وزن اقتصادی نتایج اش بر اهمیت ادبی – تاریخی آن می چربید، به مرکز نگاه رانده می شود.
در این پرده، آقای احمدی نژاد دیده می شود که بعد از خُصوصی سازی – برای مثال – کارخانه قند دزفول به نفع آیت الله عُظمی مکارم شیرازی، در حال کاهش تعرفه واردات شکر و بازی با آن به ویژه در فصل تولید است.
کمی جلوتر، دوباره آقای مکارم را می توان مُشاهده کرد که در حلقه ی آقازاده و بستگان، با جیبهایی انباشته از ارز دولتی مشغول فرمان راندن بر لشگری از واسطه ها و دلالها است که فعالانه مشغول جارو کردن بازار از شکر داخلی و انباشتن آن با محصول ارزان وارداتی هستند.
بدین ترتیب، مُلای شیرازی و پاسدار سمنانی دست در دست یکدیگر، زیربنای کار، درآمد و زیست هزاران کارگر و کشاورز و خانواده های آنان را کوفتند و به تاریخی سپُردند که اکنون با دو روایت عوامفریبانه در حال دستمالی آن هستند.
هزار کارگر نی بُر هفت تپه با اعتصاب خود یادآور شده اند که طرفهای این کشمکش ادبی از کُجا می آیند و دلمشغولی آنها در باره تاریخ مردُمانی که در حال غارت شان هستند، تا چه اندازه ساختگی و دستمایه تیز کردن کُدام شمشیر بر گلوی آنها و فرزندانشان است.
۱۳۹۱ فروردین ۱۱, جمعه
موافقت اوباما برای اجرای تحریم نفتی رژیم ایران
بی بی سی: باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با اجرای تحریم های کنگره علیه نظام مالی و صنعت نفت ایران موافقت کرده است.
بر اساس بیانیه صادر شده به وسیله کاخ سفید، آقای اوباما به این نتیجه رسیده است که عرضه جهانی نفت به اندازه ای است که تحریم نفتی ایران به تامین نیازهای متحدان ایالات متحده آسیب نخواهد زد.
این اقدام به ایالات متحده امکان می دهد که بانک های خارجی طرف معامله با بانک مرکزی ایران را مجازات کند.
آقای اوباما در یادداشتی خطاب به وزیران خارجه، دارایی و انرژی آمریکا اعلام کرد که پس از بررسی های لازم به این نتیجه رسیده است که به اندازه کافی نفت و محصولات نفتی به بازارهای جهانی عرضه می شود که بتواند جایگزین قطع قابل توجه صادرات ایران باشد.
کنگره آمریکا سال گذشته متممی را به بودجه دفاعی این کشور اضافه کرد که موسسه های مالی و بانک های طرف معامله با بانک مرکزی ایران را مجازات می کند.
از جمله مجازات های در نظر گرفته شده، منع دسترسی این موسسه ها به نظام مالی ایالات متحده است.
هدف از این تحریم، کاهش درآمدهای نفتی ایران برای فشار بر این کشور جهت متوقف کردن غنی سازی اورانیوم است.
دولت آمریکا پیش تر ژاپن و ده عضو اتحادیه اروپا را از اجرای این مجازات ها مستثنی کرده است.
مجازات موسسه های طرف معامله با بانک مرکزی در رابطه مبادلات غیرنفتی بلافاصله به اجرا گذاشته شد ولی برای جلوگیری از فشار روانی به بازارهای جهانی، اجرای تحریم های مربوط به معاملات نفتی به شش ماه پس از تصویب قانون و به نظر مثبت رئیس جمهوری محول شد.
مهلت آقای اوباما برای تصمیم گیری در این باره روز جمعه بود.
بر این اساس، از سه ماه دیگر مجازات های در نظر گرفته شده برای خریداران نفت ایران به اجرا گذاشته می شود.
کاهش شدید قدرت خرید مردم در ایران
رادیو آلمان: برابر بخشنامه وزارت کار حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۱ حداکثر ۱۸ درصد افزایش مییابد. این در حالی است که میزان تورم توسط بانک مرکزی ۲۱ درصد اعلام شده و پیش بینی میشود در تابستان به ۵۰ درصد نیز برسد.
شورای عالی کار که از نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران تشکیل میشود در روزهای پایانی سال گذشته خورشیدی حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۱ را مشخص کرد. بر اساس بخشنامهای که در این ارتباط توسط روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شده «نرخهای کارمزدی در سال ۹۱ (به نسبت آخرین کارمزد در سال ۹۰) در مورد کلیه کارگران کارمزدی (اعم از موقت یا دائم ) به میزان ۷ درصد افزایش مییابند.»
کاهش سی درصدی دستمزد واقعی
مطابق مصوبه شورای عالی کار «علاوه بر افزایش ۷ درصد بر روی قسمت ثابت مزد، قسمت مذکور در سال ۹۱ روزانه ۱۲۰۹۳ ریال دیگر افزایش خواهد یافت.» آمار ارائه شده از سوی بانک مرکزی نشان میدهد که حداقل دستمزد ماهیانه از ۳۳۰ هزار تومان در سال ۹۰ به ۳۹۰ هزار تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده که حدود ۱۸ درصد میشود.
به رغم این افزایش ظاهری قدرت خرید واقعی مردم، به ویژه قشرهای کمدرآمد سال به سال در حال کاهش است و بر شمار کسانی که زیر خط فقر شدید قرار دارند افزوده میشود. بالا رفتن میزان تورم و کاهش شدید ارزش پول ملی در چند ماه گذشته به روند تشدید فقر در ایران سرعت بخشیده است. حداقل دستمزد در ابتدای سال گذشته با دلار ۱۱۰۰ تومانی حدود ۳۰۰ دلار بوده است. حداقلی که برای دستمزدهای سال ۹۱ تعین شده با توجه به بهای کنونی دلار که در مرز ۲ هزار تومان قرار گرفته کمتر از ۲۰۰ دلار در ماه میشود.
کارگران زیر خط فقر شدید
به این ترتیب کارگران ایرانی به نسبت فروردین سال گذشته دستکم یک سوم از قدرت خرید خود را از دست دادهاند. خبرگزاری ایلنا ۱۴ اسفند ۹۰ از قول علیاکبر عیوضی، مسئول کمیته مزد استان تهران نوشت «طبق معیارهای بهداشت جهانی، نرخ خط فقر شدید در کشور ۵۷۵ هزار و ۴۰۰ تومان برآورد شده است.»
عیوضی میافزاید "نرخ سبد هزینه خانوار کارگری با در نظر گرفتن ۲۰۰۰ کالری برای افراد بزرگسال و ۱۸۰۰ کالری برای کودکان" در سال ۹۱ نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. خبرگزاری ایلنا در آستانهی سال نو به نقل از رئیس اتحادیه کارگران قرار دادی و پیمانی کشور نوشت طبق برآوردهای این اتحادیه، سبد معیشتی کارگران ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی اخیرا پیشبینی کرد «احتمال شتاب گرفتن نرخ تورم و محدودیتهای موجود برای افزایش نرخ رشد اقتصادی» مهمترین چالشهای سال آینده خواهند بود.
پیامدهای کاهش قدرت خرید
سایت خبرآنلاین در گزارشی زیر عنوان «وقتی دستمزد سرازیری میرود» که دهم فرودین ماه ۹۱ منتشر شد نوشت «مقایسه حداقل دستمزد ۱۰۶ هزار تومانی در سال ۱۳۸۳ با حداقل دستمزد ۳۳۰ هزار تومان سال ۹۰ نشان میدهد، در این دوره شاهد سه برابر شدن حداقل دستمزد و افزایش ۲۲۴ هزار تومانی آن بودهایم، ولی اگر بر مبنای سال پایه ۱۳۸۳ نرخ دستمزد واقعی را بعد از کسر تورم سالانه محاسبه کنیم، واقعیت شکل دیگری به خود میگیرد.»
این گزارش با در نظر گرفتن میزان تورم و از دست رفتن ارزش پول ملی نتیجه میگیرد «به رغم رشد شدید حداقل دستمزد ارزش واقعی دستمزد مزد بگیران ایرانی در بازار جهانی معادل ۳۶ درصد کاهش پیدا کرده است.» در این محاسبات حداقل دستمزد واقعی در سال ۹۰ حدود ۱۲۰ هزار تومان و معادل ۸۸ دلار برآورد شده است.
یکی از تبعات کاهش قدرت خرید واقعی شهروندان چند شغله شدن، افزایش بیکاری و رکود اقتصادی است. تعطیلی واحدهای تولید از مدتها پیش به دغدغهی مسئولان ارشد حکومت تبدیل شده است. رئیس مجلس علی لاریجانی روز جمعه، ۱۱ فروردین در سفر نوروزی به استان مازندران از تعطیلی واحدهای تولید گلایه کرد و گفت «برای واحدهای تولیدی پشتوانهای بانکی در نظر گرفته شود تا تولید داخلی رشد کرده و مانع تعطیلی این صنایع شود.»
کمک دهها میلیون دلاری رژیم به ديکتاتور سوريه
خبرگزاری رويتر فاش کرد که رژيم تهران ۸۴ ميليون دلاری به رژيم بشار اسد کمک کرده است تا تحريمها را دور بزند.
بنابراین گزارش، رژيم تهران حاضر شده محموله ای از نفت خام سوريه به ارزش حدودی ۸۴ ميليون دلار را با يکی از تانکرهای خود به کمپانی چينی "ژوهايی ژن رونگ" برساند که شرکتی دولتی است.
رويتر نوشت، اين اقدام رژيم تهران در حالیست که خود مشمول تحريمهای گسترده است و برای فروش نفت خام هم اکنون با مشکلات عديده روبرو است.
وزارت خارجه آمریکا در ماه ژانويه گذشته اعلام کرد که کمپانی ژوهايی ژن رونگ بزرگ ترين تامين کننده فرآورده های پالايشی برای رژيم تهران است و به همين دليل از تجارت در بازار آمريکا منع شده است.
لغو مجوز فعالیت خبرنگاران رویترز در ایران را محکوم میکنیم
پاریس، ١١ فروردین ١٣٩١- گزارشگران بدون مرز، سختگیری جمهوری اسلامی علیه رسانههای خارجی حاضر در ایران را محکوم میکند. در تاریخ ١٠ فروردین ١٣٩١ مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز فعالیت خبرنگاران خبرگزاری رویترز را به بهانه انتشار گزارشی با "عنوان غلط" لغو کردند.
« این تعرض تازه به حق اطلاعرسانی نشان داد که مقامات جمهوری اسلامی ایران از هر وسیلهای برای ممنوع کردن حضور گزارشگران خارجی در ایران استفاده میکنند. رژیم تمامی خروجیهای اطلاعرسانی به سوی خارج از کشور را نیز کنترل میکند. گزارشگران خارجی نیز همچون همکارانشان در داخل ایران تحت کنترل و فشار و ممنوعیت برای اطلاعرسانی از "موضوعهای حساس" هستند.»
به تازهگی ویدئویی از سوی خبرگزاری رویترز با عنوان " هزاران زن نینجا برای آدم کشی آموزش میبینند" انتشار یافت. که گزارشی بود از یک باشگاه ورزش رزمی "نين جوتسو" برای زنان در تهران. با آنکه استفان ادلر سردبیر ارشد رویترز، بیدرنگ اشتباه خبرگزاری را در عنوان گذاری این گزارش پذیرفت و اعلام کرد که " بررسی داخلی برای پیدا کردن علت این خطا و تدوین موازین لازم برای پیشگیری اینگونه موارد در آینده در حال انجام است." اما ١٠ فروردین، مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به دفتر رویترز در تهران اطلاع دادهاند، که خبرنگاران این خبرگزاری باید پروانه کار خود را به این وزارتخانه باز پس دهند.
یک روز پیش از این تصمیم، پرس تی وی شبکه انگلیسی زبان جمهوری اسلامی، اعلام کرده بود که بانوان رشته رزمی "نين جوتسو" حاضر در گزارش از خبرگزاری رویترز شکایت کردهاند.
از دوسال پیش روادید و یا پروانه کار تعداد زیادی از گزارشگران جهانی حاضر در ایران تمدید نشده است و اینگونه برخی از آنها مجبور به ترک کشور شدهاند، از این میان میتوان به خبرنگاران خبرگزاری فرانسه، بی بی سی و یا روزنامهنگار روزنامهی آل پایس، اشاره کرد.
---
تحریمهای جدید آمریکا علیه رژیم آخوندی
وزارت خزانه داری آمریکا، شرکت صدرا وابسته به سپاه پاسداران و شرکت پی جی اس وابسته به صدرا را در لیست تحریم های جدید خود قرار داد.
سایت حکومتی ایسنا در ۱۰ فروردین ۱۳۹۱ : وزارت خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه تحریمهای جدیدی را علیه چند شرکتهای مهندسی ایرانی اعمال کرد. خبرگزاری رویترز با اعلام این خبر گزارش داد: خزانه داری آمریکا همچنین افراد و شرکتهای کشتیرانی مرتبط با کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را تحت تحریم قرار داد.
آدام زوبین، مدیر اداره کنترل سرمایههای خارجی در وزارت خزانه داری آمریکا تحریم این افراد و شرکتها را دارای "علامتی روشن به جامعه بین المللی" مبنی بر آن خواند که "تلاشهای ایران برای گریز از تحریمها مغفول نمیماند."
وزارت خزانه داری آمریکا بیشتری را بر شرکت "صدرا" از شرکت های وابسته به قرارگاه مهندسی خاتم الانبیا سپاه که دارای دفاتری در ایران و ونزوئلا است ، اعمال کرد. خزانه داری آمریکا همچنین شرکت "پی.جی.اس" را به دلیل مرتبط بودن با صدرا تحریم کرد. این وزارت در عین حال اعلام کرد که علاوه بر مسدود کردن سرمایههای این شرکتها، هر موسسه مالی خارجی را که با آنها تجارت کند، از دسترسی به آمریکا محروم میکند.
آدام زوبین، مدیر اداره کنترل سرمایههای خارجی در وزارت خزانه داری آمریکا تحریم این افراد و شرکتها را دارای "علامتی روشن به جامعه بین المللی" مبنی بر آن خواند که "تلاشهای ایران برای گریز از تحریمها مغفول نمیماند."
وزارت خزانه داری آمریکا بیشتری را بر شرکت "صدرا" از شرکت های وابسته به قرارگاه مهندسی خاتم الانبیا سپاه که دارای دفاتری در ایران و ونزوئلا است ، اعمال کرد. خزانه داری آمریکا همچنین شرکت "پی.جی.اس" را به دلیل مرتبط بودن با صدرا تحریم کرد. این وزارت در عین حال اعلام کرد که علاوه بر مسدود کردن سرمایههای این شرکتها، هر موسسه مالی خارجی را که با آنها تجارت کند، از دسترسی به آمریکا محروم میکند.
ترکیه خرید نفت از ایران را کاهش داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از آنکارا، شرکت ملی نفت ترکیه (توپراس) امروز اعلام کرد که خرید نفت از ایران را به میزان 20 درصد کاهش داده است.
این شرکت نفتی در بیانیه ای اعلام کرد که در شرایط کنونی و پس از انجام ارزیابی های لازم تصمیم گرفته است خرید نفت از ایران را به میزان 20 درصد کاهش دهد.
به گفته ناظران، کاهش واردات نفت ترکیه از ایران حاصل پیروی از سیاست تحریم اقتصادی ایالات متحده علیه برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی است
قدرتهای غربی بویژه آمریکا پیش تر از کشورهای جهان خواسته بودند خرید نفت از رژیم تهران را تحریم کنند.
ژاپن خرید نفت از ایران را کاهش داد
بی بی سی: آماری که وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن در روز جمعه، ۱۱ فروردین (۳۰ مارس)، انتشار داده نشان می دهد که در ادامه روند کاهش خرید نفت از ایران، واردات نفت این کشور از ایران در ماه گذشته میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۳۳ درصد کاهش یافته است.
در حال حاضر، سهم ایران در کل واردات نفتی ژاپن به حدود ۸ درصد می رسد و براساس آمار ارائه شده، ژاپن با افزایش واردات از برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و سایر صادرکنندگان نفت، توانسته کاهش واردات نفت از ایران را جبران کند.
براساس برخی گزارش ها، تحریم نفتی علیه ایران در مواردی باعث شده تا خریداران خواستار دریافت امتیازات ویژه در قراردادهای نفتی با جمهوری اسلامی شوند در حالیکه دریافت عواید حاصل از نفتی که به فروش می رسد نیز به دلیل تحریم های بانکی با دشواری مواجه است.
هفته گذشته، ایالات متحده اعلام کرد که از آنجا که ژاپن و ده کشور عضو اتحادیه اروپا خرید نفت از ایران را به طرز چشمگیری کاهش داده اند، این کشورها مشمول مجازات هایی نمی شوند که آمریکا برای وارد کنندگان نفت از ایران منظور کرده است.
بحران سوریه؛ سفر وزیر خارجه آمریکا به ریاض
وزیر خارجه آمریکا به منظور گفتگو با مقامات عربستان در مورد تحولات سوریه لحظاتی پیش وارد ریاض شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "هیلاری کلینتون" وزیر خارجه آمریکا به منظور گفتگو با مقامات عربستان در مورد سوریه به این کشور سفر کرد. بر این اساس کلینتون قرار است با ملک عبدالله پادشاه و "سعود الفیصل" همتای عربستانی خود دیدار و گفتگو کند.
هدف از سفر امروز وزیر خارجه آمریکا به ریاض یافتن راهی برای افزایش فشار به دولت سوریه با کمک اتحادیه عرب عنوان شده است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین قرار است در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ریاض شرکت کند.
وی در حاشیه این نشست همچنین گفتگوهای دوجانبهای با کشورهای حوزه خلیج فارس درباره همکاریهای امنیتی و ادامه حضور نظامی در منطقه انجام خواهد داد.
کلینتون روز یکشنبه راهی استانبول خواهد شد تا در نشست مخالفان سوری و کشورهای حامی آنها شرکت کند.
مردم اسپانيا دولت اين کشور را به چالش کشيدند
مردم اسپانيا با شعار «نه کار می کنيم، نه مصرف» در اعتصابی سراسری دولت را به چالش کشيدند.
دولت اسپانيا با اصلاح قانون کار و سياست جديد می خواهد 26ميليارد دلار ديگر از هزينه هايش بکاهد، مالياتها را افزايش دهد و همزمان اخراج کارکنان را آسانتر کند.
اين اصلاحات با نارضايتی گسترده مردم اسپانيا روبه رو شده است.
یکی از جوانان اسپانیایی معترض گفت، باید برای کار به خارج برویم زیرا در اسپانیا فرصتهای کاری کمی وجود دارد.
یکی از زنان میانسال نیز گفت، من مدت بیست سال کارکردم و از دو سال و نیم پیش بیکار شده ام یافتن کار تقریبا ناممکن شده است.
ژاپن: موشکهای رژیم کره شمالی را منهدم می کنیم
ژاپن روز جمعه به ارتش این کشور دستور داد اگر موشک هایی که کره شمالی اواسط آوریل شلیک خواهد کرد وارد حریم هوایی این کشور شود، آنها را منهدم کند.
وزیر دفاع ژاپن کمی پس از تشکیل نشست شورای امنیت سازمان ملل به ریاست یوشیهیکو نودا نخست وزیر ژاپن این دستور را به ارتش داد.
وی همچنین روز سه شنبه به ارتش ژاپن دستور داد، خود را برای این عملیات آماده کند و به منظور مقابله با هرگونه تهدید موشکی در جزیره اوکیناوا سامانه موشکی پاتریوت این کشور را در جنوب غرب این کشور مستقر سازد.
بنابر اعلام وزارت دفاع ژاپن این کشور همچنین سه ناوشکن خود را در دریای چین شرقی و دریای ژاپن مستقر کرده است.
پیونگ یانگ اعلام کرده است در نظر دارد به مناسبت سالروز تولد کیم ایل سونگ بنیانگذار کره شمالی یک ماهواره نقشه برداری موسوم به کوانگ میونگ سونگ سه را با یک موشک به مدار زمین پرتاب کند.
محکومیت سنگین یک فعال فرهنگی عرب زبان
دادگاه عمومی و انقلاب شهرستان اهواز در اوایل فروردین ماه سال نود و یک، "محمد حردانی" شهروند عرب اهوازی را به دلیل فعالیت فرهنگی در محله ملاشیه به ده سال زندان محکوم کرد.
خبرگزاری حقوق بشر ایران، محمد حردانی متاهل و ساکن محله محروم ملاشیه که نیروهای اداره اطلاعات آن را چند ماه قبل دستگیر کرده بودند، به ده سال حبس محکوم شد.
حردانی در طول بازداشت مورد شکنجه جسمی و روحی قرار گرفته و پس از تحمل زندان انفرادی اکنون برای گذراندن ده سال محکومیت به زندان کارون منتقل شده است.
اواخر اسفند ماه سال نود نیز تعدادی از فعالان عرب به زندان و اعدام محکوم شده بودند. طه حیدریان فرزند رحیم (۲٨ ساله) از محله ملاشیه، ناصر حیدریان فرزند رحیم (۲۱ ساله) از منطقه ملاشیه، عباس حیدریان فرزند جاسم (۲۴ ساله) از منطقه ملاشیه، علی شریفی (۲۵ساله) از ملاشیه، هر کدام به ۱۰ سال زندان و اعدام محکوم شدند.
امیر معاوی (۲۴ ساله) از محله گلستان اهواز به ٣٨ سال زندان در تبعید در استان مازندران محکوم شد. عباس حیدری (۲۶ ساله) فرزند عبدالحسن از اهالی ملاشیه نیز به ۱٨ سال زندان در تبعید در استان مازندران محکوم شد.
قبل از این رخداد، بیش از هفتاد تن از فعالان سیاسی عرب در شهرهای شوش، اهواز و حمیدیه دستگیر شدند. سازمان های جهانی فعال در زمینه حقوق بشر همچون دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل با انتشار بیانیه هایی خواستار برگزاری محکامات عادلانه برای بازداشت شدگان بودند.
محکوميت رژيم به پرداخت غرامت به قربانيان تروريسم
دادگاهی در آمريکا رژيم تروریست پرور جمهوری اسلامی را به پرداخت نزديک به ۴۵ ميليون دلار غرامت به بازماندگان آمريکايی حملات انتحاری بيروت در سال ۱۹۸۳، و خانواده قربانيان اين حادثه محکوم کرد.
قاضی فدرال، رويس لمبرت، اين حکم را پس از بررسی دادخواست جفری پل اوبراين و دانيل نيل گافنی، دو تفنگدار دريايی آمريکايی، صادر کرد که در حادثه بيروت زخمی شده بودند، دادخواستی که در آن جمهوری اسلامی به مشارکت در اين حمله انتحاری متهم شده است.
در اين حملات انتحاری که ۲۳ اکتبر ۱۹۸۳، اول آبان ماه ۱۳۶۲، در خلال جنگهای داخلی لبنان رخ داد، برخورد جداگانه دو خودروی بمب گذاری شده به محل اقامت تفنگداران دريايی آمريکا و سربازان فرانسوی عضو نيروهای چند مليتی در بيروت ۲۹۹ کشته بر جای گذاشت که در ميان آنها ۲۴۱ آمريکايی و ۵۸ نظامی فرانسوی بودند.
اکنون نزديک به ۳۰ سال پس از اين حادثه شکايت و پيگيری دو تن از مصدومان آمريکايی اين حملات منجر به صدور اين حکم شده، و بر اساس رأی اين قاضی آمريکايی هر يک از اين دو نفر ۶. ۷ ميليون دلار دريافت خواهند کرد.
اين دادگاه همچنين مبالغی را هم به عنوان خسارت قابل پرداخت به خانواده های قربانيان آمريکايی اين حملات تعيين کرده است.
خبرگزاری آسوشتيدپرس به نقل از وکيل اين دو شاکی آمريکايی نوشته است که به اعتقاد او چنين مبلغی از محل داراييهای بلوکه شده ايران در آمريکا قابل تخصيص است.
با فشار آمریکا شرکت فرانسوی پژو از ایران می رود
دنیای صنعت: یک نهاد سیاسی در آمریکا از شرکت جنرال موتورز خواسته همکاری با پژو فرانسه را منوط به قطع ارتباط این شرکت با خودروسازان ایرانی کند.
به گزارش بی بی سی، لابی ائتلاف واحد در آمریکا اعلام کرده در صورتی که جنرال موتورز همکاری خود را با پژو فرانسه نهایی کند و به مرحله اجرا در آورد، این شرکت باید از شرکت فرانسوی بخواهد همکاری خود با خودروسازان ایرانی را قطع کند.
هدف از اقدام پژو در فروش سهام خود به جنرال موتورز کسب 2 میلیارد دلار صرفه جویی در هزینه ها اعلام شده است و در قبال آن شرکت آمریکایی صاحب یک کرسی در هیات مدیره شرکت فرانسوی می شود.
بسیاری بر این عقیده هستند که دشواری فراوانی بر سر راه ایران خودرو در صورت تزلزل در روابطش با پژو برای تولید، سودآوری، حفظ بازار و ... ظاهر خواهد شد.
احمد نعمت بخش دبیرانجمن خودروسازان درباره امکان طراحی سریع برند در داخل کشور می گوید: هم اکنون خودروسازان پول کافی برای طراحی و سرمایه گذاری در این زمینه ندارند، قیمت خودروها فریز شده به طوریکه در این شرایط نمی توان سرمایه گذاری کرد.
۱۳۹۱ فروردین ۱۰, پنجشنبه
بحران سوریه؛ خامنه ای درخواست ترکیه را رد کرد
به گزارش منابع خبری، خامنه ای امروز در دیدار با نخست وزیر ترکیه، درخواست این کشور برای عدم حمایت جمهوری اسلامی از رژیم بشار اسد را رد کرد.
به گفته رسانه های ترکیه، بررسی بحران سوریه یکی از محورهای اصلی مذاکرات نخست وزیر این کشور با مقامات جمهوری اسلامی در سفر وی به ایران بوده است.
ترکیه همسو با کشورهای غربی و عربی از اپوزیسیون سوریه حمایت می کند و خواستار قطع کمکهای جمهوری اسلامی به رژیم بشار اسد شده است.
اما خامنه ای روز پنج شنبه در دیدار با رجب طیب اردوغان در مشهد به وی گفته، جمهوری اسلامی از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد.
نخست وزیر ترکیه پیش از سفر به تهران، در سئول پایتخت کره جنوبی با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در باره بحران سوریه گفتگو کرده بود و برخی منابع خبری گفته اند که وی حامل پیامی در این مورد از سوی مقامات آمریکايی برای سران رژیم تهران بوده است.
اما خامنه ای امروز با رد این خواسته ها به رجب طیب اردوغان گفته، جمهوری اسلامی قویا با هر طرح آمریکا در ارتباط با مسایل سوریه و با هرگونه دخالت نیروهای خارجی در امور این کشور به شدت مخالف است.
فعالیت دفاتر مهاجرتی در ایران ممنوع شد
رادیو آلمان: فعالیت دفاتر مهاجرتی تحت عنوان سرمایهگذاری، تحصیل و اشتغال در ایران "ممنوع" شد. صاحب یکی از موسسات مهاجرت در تهران به دویچهوله میگوید، هر چند وقت یکبار برای موسسات مهاجرت در ایران خط و نشان میکشند.
معاون وزیر کار جمهوری اسلامی فعالیت دفاتر مهاجرتی در ایران تحت عناوین "سرمایهگذاری در خارج کشور، اقامت، تحصیل و اشتغال" را ممنوع اعلام کرد.
به گفته محمدحسین فروزان، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه، تبلیغات این دفاتر در فضاهای مجازی صورت می گیرد و به دلیل رقابت با دفاتر کاریابی بینالمللی، تاکنون توانستهاند متقاضیان زیادی برای کار در خارج کشور را به سوی خود جلب کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدحسین فروزان از برخورد با فعالیت کاریابیهای غیرمجاز از طریق "مراجع قضایی" خبر داده و گفته است: «آن مجموعههایی که مسئول رسیدگی به دفاتر مهاجرتی هستند باید مکانیزمهای نظارتی و کنترلی را نیز در این بخش فراهم کنند.»
آقای میرآفتاب، صاحب یکی از دفاتر مهاجرتی در تهران درباره اعلام ممنوعیت فعالیت دفاتر مهاجرتی از سوی معاون وزیر کار به دویچهوله میگوید: «وضعیت دفاتر مهاجرتی در ایران تعریف نشده است، تعریف استانداردی از طرف وزارت کار یا سازمانهای ذیربط برای دفاتر مهاجرت وجود ندارد. اصلا نمیتوان اسم صنف روی ما گذاشت، چون اصلا تشکیلاتی وجود ندارد. استاندارد تعریف شدهای برای این کار یعنی "دفاتر مهاجرتی" وجود ندارد و این دفاتر مهاجرتی موجود هم خودجوش فعالیت میکنند. هر از چندگاهی هم خط و نشانی برای دفاتر مهاجرتی میکشند.»
"کارمندان آموزش عالی، رقیب دفاتر مهاجرتی هستند"
"مهاجرت از طریق سرمایهگذاری"، "گرفتن ویزای تحصیلی" و "گرفتن ویزای کار" بیشترین عناوین تبلیغی استفاده شده در سایتهای موسسات مهاجرت است. آقای میرآفتاب درباره تقسیمبندی دفاتر مهاجرت میگوید: «اگر دفاتر مهاجرت در ایران را تقسیمبندی کنیم، یکسری از دفاتر مهاجرت دنبال ویزاهای تحصیلی هستند. کسانی که در این شکل فعالیت میکنند، خودشان متولی صدور مجوز برای دفاتر مهاجرتی هستند. پنج سال پیش بنده به شخصه برای گرفتن مجوز به آموزش عالی رفتم تا بتوانم برای گرفتن انواع ویزاهای تحصیلی تلاش کنیم. متوجه شدم کسانی که در آموزش عالی هستند، خودشان هر کدام یکی، دوتا از این شرکتهای مهاجرتی دارند و راه فعالیت برای دیگران را بستهاند و نمیخواهند برای خودشان رقیب ایجاد کنند.»
مبالغ کلان برای مهاجرت از طریق سرمایهگذاری
با نگاهی کوتاه به تبلیغات سایتهای متنوع مهاجرت از طریق سرمایهگذاری، رقمهایی مختلفی برای این نوع مهاجرت میتوان یافت. از ۲۵۰ هزار دلار تا ۸۰۰ هزار دلار مبلغ سرمایهگذاری در کشورهای مختلفی همچون استرالیا، کانادا و ... به چشم میخورد.
آقای میرآفتاب درباره این نوع مهاجرت تخصص خود را مهاجرت به استرالیا عنوان میکند و درباره مهاجرت از طریق سرمایهگذاری در این کشور میگوید: «مبلغ سرمایهگذاری برای مهاجرت به استرالیا قبلا ۳۰۰ هزار دلار بود ولی از مارس ۲۰۱۱ این مبلغ به ۵۰۰ هزار دلار افزایش یافت. با توجه به اینکه مبلغ دلار در ایران خیلی بالا رفته، قبلا ۳۰۰ هزار دلار را ۳۰۰ میلیون تومان حساب میکردیم اما الان اگر کسی بخواهد از طریق سرمایهگذاری به استرالیا مهاجرت کند باید چیزی حدود یک میلیارد تومان پول داشته باشد. مهاجرت از طریق سرمایهگذاری به کانادا فرق میکند. بعضیها میگوید مهاجرت به استان کبک یک قیمت میخواهد. بعضیها میگویند با ۲۰۰ هزار دلار این کار را انجام میدهند، بعضیها میگویند با ۴۰۰ هزار. تخصص من مهاجرت به کانادا نیست.»
به گفته این کارشناس مهاجرت در تهران، به خاطر وضعیت بد حاکم بر ایران بسیاری از جوانان علاقهمند هستند از ایران مهاجرت کنند. با این حال هر از چندگاهی اخباری مبنی بر کلاهبرداری برخی از موسسات مهاجرت در رسانههای داخل ایران منتشر میشود.
آقای میرآفتاب درباره احتمال کلاهبرداری شرکتهای مهاجرت میگوید: « اگر مورد کلاهبرداری در بین موسسات مهاجرت پیدا میشود یا پروندهای طولانی میشود و مردود میشود، بیشتر به علت تغییر قوانین کشور مقصد است. چون این پروسه طولانی است و چیزی حدود ۲ سال طول میکشد. کمترین پروسه هم مربوط به ویزای تحصیلی و ازدواج است. خود من هم میخواهم این کار را تعطیل کنم. چون در ۳ یا ۴ سال اخیر کشورهای مقصد بهقدری کار را برای متقاضیان مهاجرت مشکل کردهاند که عملا وضعیت پروندهها خیلی سخت شده است.»
حدود ۵ میلیون ایرانی خارج از ایران
ایران در میان کشورهای توسعهنیافته از کشورهایی است که بیشترین آمار مهاجرت را داراست. بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، در سال ۲۰۰۹، جمهوری اسلامی ایران به لحاظ مهاجرت نخبگان، در میان ۹۱ کشور در حال توسعه یا توسعهنیافته جهان، مقام نخست را دارد.
به استناد گزارش سال ۲۰۰۹ صندوق بینالمللی پول، «سالانه ۱۸۰ هزار نیروی آموزشدیده از ایران مهاجرت میکنند که فرار ۱۸۰ هزار نیروی آموزش دیده، به معنای خروج سالانه ۵۰ میلیارد دلار ارز از کشور است.»
هر چند آمار دقیقی از تعداد ایرانیانی که خارج از ایران زندگی میکنند وجود ندارد اما برخی گزارشها تخمین میزنند حدود ۵ میلیون ایرانی در خارج از ایران به سر میبرند.
ممانعت از آزادی پیمان عارف، فعال سابق دانشجویی
گزارشها حاکی از آن است که معاون دادستان تهران از آزادی پیمان عارف، فعال سابق دانشجویی و عضو سازمان دانش آموختگان جبهه ملی ممانعت به عمل میآورد.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیمان عارف در ۲۴ اسفندماه سال گذشته به دلیل شکایت شخصِ "رشته احمدی"، معاون دادستان تهران بازداشت شده است.
این مسئول قضایی- امنیتی که شاکی پرونده و خود مجری قانون است، علیرغم صدور و تودیع قرار کفالت برای آزادی پیمان عارف مانع آزادی او شده و مسئولان در برابر پیگیریهای خانواده اعلام کردهاند که دستور دارند نامبرده را در زندان نگه دارند.
این در حالیست که این زندانی سیاسی خود نیز پیشتر از رشته احمدی شکایت کرده بود.
آقای عارف از ۲۸ اسفندماه ۹۰ تا ۶ فروردین ۹۱ در اعتراض به بازداشت خود، در حال اعتصاب غذا بود و حتی در اثر وخالت حالش نیز به بیمارستان منتقل گردید که در نهایت بنا به درخواست همسر خود موقتاً تا ۱۴ فروردین حاضر به شکستن اعتصاب غذایش شده است.
گفتنی ست که خانم سمیرا جمشیدی، همسر پیمان عارف هم به دلیل شوک شدید ناشی از این مسائل دچار ناراحتی قلبی شده تا جایی به بیمارستان منتقل شد.
لازم به یادآوری ست که ماموران امنیتی پیمان عارف، فعال سابق دانشجویی را در طی سال ۹۰، سه مرتبه بازداشت نمودند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیمان عارف در ۲۴ اسفندماه سال گذشته به دلیل شکایت شخصِ "رشته احمدی"، معاون دادستان تهران بازداشت شده است.
این مسئول قضایی- امنیتی که شاکی پرونده و خود مجری قانون است، علیرغم صدور و تودیع قرار کفالت برای آزادی پیمان عارف مانع آزادی او شده و مسئولان در برابر پیگیریهای خانواده اعلام کردهاند که دستور دارند نامبرده را در زندان نگه دارند.
این در حالیست که این زندانی سیاسی خود نیز پیشتر از رشته احمدی شکایت کرده بود.
آقای عارف از ۲۸ اسفندماه ۹۰ تا ۶ فروردین ۹۱ در اعتراض به بازداشت خود، در حال اعتصاب غذا بود و حتی در اثر وخالت حالش نیز به بیمارستان منتقل گردید که در نهایت بنا به درخواست همسر خود موقتاً تا ۱۴ فروردین حاضر به شکستن اعتصاب غذایش شده است.
گفتنی ست که خانم سمیرا جمشیدی، همسر پیمان عارف هم به دلیل شوک شدید ناشی از این مسائل دچار ناراحتی قلبی شده تا جایی به بیمارستان منتقل شد.
لازم به یادآوری ست که ماموران امنیتی پیمان عارف، فعال سابق دانشجویی را در طی سال ۹۰، سه مرتبه بازداشت نمودند.
انفجار در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی در بغداد
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بغداد، همزمان با آغاز اجلاس سران اتحادیه عرب، صدای انفجاری در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی در مرکز بغداد شنیده شده است.
برخی منابع خبری می گویند، انفجار ناشی از پرتاب خمپاره بوده و با هدف برهم زدن اجلاس سران عرب بسوی منطقه سبز بغداد محل برگزاری این اجلاس پرتاب شده است.
هنوز جزئیات بیشتری در باره این انفجار اعلام نشده است.
این در حالیست که تلویزیون رسمی عراق از آغاز نشست سران اتحادیه عرب در بغداد خبر داده است.
تنها رهبران ده کشور از بیست و دو کشور عضو اتحادیه عرب در این نشست حضور دارند.
سران عربستان ، مصر، قطر، اردن، الجزایر و مغرب از حضور در این نشست خودداری کرده اند.