درياچه اروميه به خشکترين و کم آب ترين ميزان خود طي 100 سال گذشته رسيده است.
مديرعامل شرکت آب منطقه اي آذربايجان غربي با بيان اين مطلب افزود: اين امر لزوم توجه جدي عمومي به ويژه کشاورزان را در جهت استفاده بهينه از منابع آبي ميطلبد.
نقي کريمي اظهار داشت: درياچه اروميه اکنون نيازمند دعاي مردم براي بارش نزولات آسماني است و با اينکه دولت اقدام هاي فراواني براي احياي اين درياچه در حال اجرا دارد، اما تنها راه نجات آن بارش است.
مديرعامل شرکت آب منطقه اي آذربايجان غربي همچنين يادآور شد: انتقال بين حوزه اي، بارورسازي ابرها، تخصيص حق آبه درياچه اروميه از رودخانه هاي منتهي به اين تالاب، آبياري تحت فشار و تغيير الگوي کشت محصولات کشاورزي منطقه از اقدام هاي مهم انجام شده و در دست اقدام توسط شرکت آب منطقهاي آذربايجان غربي با همکاري نهادهاي مرتبط همچون سازمان جهاد کشاورزي و حفاظت از محيط زيست است.
درياچه اروميه دومين درياچه شور جهان است كه متاسفانه به دليل بروز خشكسالي، كاهش نزولات آسماني، عوامل انساني، استفاده بي رويه از آب هاي زيرزميني و عدم استفاده از روش هاي كشت مدرن كشاورزي در حوزه درياچه اروميه از سال 76 آغاز به خشك شدن كرده و امروز اين تالاب در بحراني ترين شرايط زيست محيطي قرار گرفته است.
درياچه اروميه بزرگترين درياچه کشور است که در ارتفاع 1267 متري از سطح دريا واقع شده و طول آن حدود 130 تا 140 کيلومتر و عرض آن بين 15 تا 50 کيلومتر متغير است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر